Ситуацията в Близкия Изток и  Украйна ще бъдат във фокуса

...
Ситуацията в Близкия Изток и  Украйна ще бъдат във фокуса
Коментари Харесай

Денков ще участва в заседанието на европейските лидери в Брюксел

Ситуацията в Близкия Изток и  Украйна ще бъдат във фокуса на съвещанието на европейските водачи, което стартира през днешния ден следобяд в Брюксел и ще продължи и на следващия ден.

В писмото покана до водачите, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел дефинира обстановката в Близкия Изток като " покруса ".  Очаква се те да препотвърдят общата си позиция от средата на месеца - допустимо най-категорично наказание на терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел, правото на Израел да се отбрани в границите на интернационалното и интернационалното филантропично право, както и апел за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници. 

Лидерите ще обсъдят и методите за незабавна и ефикасна доставка на филантропична помощ за линията Газа, както и опциите да бъде избегната ескалация на спора в района. Те ще дебатират и отражението на спора върху сигурността на Европейски Съюз и миграцията. Миграцията също ще бъде обект на полемики.

Украйна също е в дневния ред, като по видеоконферентна връзка ще се включи нейният президент Володимир Зеленски. Лидерите ще обсъдят методите за ускорение на военната помощ и резултатите от потреблението на замразените съветски активи в поддръжка на страната. Ревизията на бюджета на Европейски Съюз също ще бъде обект на диспути. Икономическите и финансови въпроси ще се разискват на следващия ден, отбелвязва БНР. 

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР